2024. június 11., kedd

Napi felülről:

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Ézsaiás könyve 40. rész 31. vers*

Áldott keddet, a megújuló tetterő, a szárnyakat adó reménység és a lankadatlan hitlépések megtapasztalását, élményét és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az elfáradás, a csüggedés, sőt még a botlások is a normális életritmus velejárói. Ezek mindenkivel megtörténnek nem csupán velünk. Nem mentesülnek ez alól még a legerősebbek, a legjobbak sem. Ezt nem szégyenkezve kell eltitkolnunk vagy önmarcangolás kíséretében sajnáltatni magunkat, hanem őszintén szembe nézni vele és nem hagyni, hogy bent rekedjünk az elkeseredés csapdájába. Vannak egyszerű, ismert és tőlünk függő megoldásai ezeknek a helyzeteknek. Ilyen a megfelelő mennyiségű pihenés, a rendszeres testmozgás és a fontossági sorrendek újragondolása. Ez azonban csak az emberi része a kérdésnek. Mivel nem gépek vagyunk, a lelkünk számára még inkább fontos, hogy rátaláljunk a megújulás útjára. Ez pedig az a bizalom, ami összeköt bennünket a menny nekünk előkészített erőforrásaival. Egy mély gödör alján a szív is mindent homályosan és sötéten lát, de nem kell ott ragadnunk, hiszen Istennek van hatalma arra, hogy felemeljen bennünket szeretete szárnyain, hogy újra élvezhessük a reménység örömét és a hit erejét. Ez a mi valódi létformánk!

Mennyei Atyám, nálad van a megújulásom erőforrása, a reménységem szárnyai és hitem lankadatlan lépteinek lehetősége! Benned bízom, hogy mindezt megtapasztalhassam a szükség idején!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!