2023. szeptember 7., csütörtök

Napi felülről:

„Mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól, akár szolga, akár szabad.”

Efezusi levél 6. rész 8. vers*

Áldott csütörtököt, a tetteink tiszta, nemes indulatát, és a jutalmunk jó, helyes reménységét kívánom minden testvérem számára!

Mikor és mennyire éri meg jót tennem? Ez első sorban attól függ, hogy miben és kiben hiszek! Amennyiben számomra a pénz az elsődleges mérőeszköz, akkor az vezet, hogy minden cselekedetem ezt támogassa. A kapcsolataim, addig és annyira lesznek csak fontosak, amennyi anyagi hasznot remélhetek tőlük. Jót is úgy szeretnék tenni, hogy az a végén mégiscsak megtérüljön pénzügyileg. Aki és ami ebbe nem fér bele, azt távol szeretném tartani magamtól. Ez egy teljesen mindennapos életszemlélet, de mégiscsak céltévesztés, ha valóban olyan ember szeretnék lenni, akinek megszülettem. A mennyei Atya nem szűkmarkú, sőt alapvetően pazarló bőkezűséggel vesz körül, adományoz és ajándékoz. A benne való hitem és bizalmam egy olyan úton vezet, ahol a jó tettek nem fehér hollók, nem ritka virágok, de nem is kirakati áruk, hanem természetes és állandó részei az életemnek. Belülről fakadnak, a szívem mélyéről, mert nem tehetek mást, hiszen Istenem, az én Uram Lelke bíztat rá. A jutalmam pedig nagylelkű és igazságos lesz nála, aki nem felejtkezik meg egyetlen szeretetből fakadó tettemről sem.

Mennyei Atyám köszönöm bőkezű jóságodat hozzám! Segíts és adj erőt, hogy megélhessem az ajándékozó élet örömét!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!