2023. július 13., csütörtök

Napi felülről:

„Kőszikláddal, aki nemzett, nem törődtél; elfeledted Istent, aki világra hozott!”

Mózes ötödik könyve 32. rész 18. vers*

Áldott csütörtököt, az életünk legfontosabb alapjának és forrásának ismeretét, tiszteletét és szeretetét kívánom minden testvérem számára!

Egy gyermek is képes megfeledkezni szülei kéréséről, nem törődni akaratukkal, amikor belemélyed a saját játékának élvezetébe, amit nagy valószínűséggel éppen tőlük kapott ajándékba. Isten nem csupán a puszta léttel ajándékozott meg bennünket, hanem számtalan képességgel, készséggel és lehetőséggel. Nem nehéz ezek használata és élménye közben háttérbe szorítani a mennyei Atyával való kapcsoltunkat. Nem törődni azzal, hogy mit is mondott nekünk vagy mit tett értünk. Elfelejtkezni arról, hogy mire tanított bennünket és mi mit ígértünk neki. Az életünk szilárd alapja, rendíthetetlen kősziklája csak maga az Örökkévaló lehet, hiszen rajta kívül senki más nem képes azt megtartani és megújítani. Róla megfeledkezni, vele nem törődni az igazi céltévesztésünk és mulasztásunk, amit semmi más örömmel vagy boldogsággal nem pótolhatunk. Hozzá visszatérni, vele és benne megélni a lelkünk békességét és biztonságát a valódi és örök otthonunk előszobája. Ő nem feledkezett meg rólunk, törődött velünk és figyel, vár ránk mai is!

Mennyei Atyám, te vagy az életem biztos alapja, kősziklája! Nem szeretnék megfeledkezni rólad soha, belefelejtkezve a saját ügyembe, mert minden jót tőled kaptam!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!