2023. január 11., szerda

Napi felülről:

„Akkor ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek?”

Márk evangéliuma 4. rész 40. vers*

Áldott szerdát, a viharokban is szilárdan működő hitet és a rettegés helyett a reménység biztonságát kívánom minden testvérem számára!

Jézus a tanítványaival együtt utazott a csónakban, amikor hatalmas szélvihar támadt körülöttük. A hullámok olyan gyorsan csaptak be a hajóba, hogy az már kezdett megtelni. Közülük többen tapasztalt halászok voltak gyermekségüktől fogva és pontosan fel tudták mérni a helyzetük súlyosságát. Mindent megtettek, amit csak tudtak, de most ez kevésnek bizonyult. Közben Jézus a hátsó részen aludt, hiszen annyira kimerült a folyamatos szolgálattól. Felébresztették, mert úgy érezték, hogy magától nem törődik létfontosságú problémájukkal. A Mester miután felkelt ráparancsolt a szélre, hogy némuljon el és a vihar megszűnt. Hirtelen körülvette őket a csendesség, ahol tisztán hallhatták Jézus kérdéseit. A valóság nehézsége felszínre hozta hitük korlátait, kicsinységét és elégtelenségét. A félelem erősebb volt bennük, mint a bizalmuk Istenben. Viszont megtapasztalhatták, hogy amíg Jézus velük van, amíg együtt haladnak vele, addig mindig van és lesz megoldás a problémákra függetlenül attól, hogy mit éreznek vagy gondolnak.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy lehetővé tetted, hogy Jézust követhessem, vele legyek és taníthasson hitre, bizalomra és reménységre!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!