2023. február 10., péntek

Napi felülről:

„Miért vetheti meg Istent a gonosz? Miért mondhatja szívében: Nem lesz számonkérés?”

10. zsoltár 13. vers*

Áldott pénteket, a gonoszság, aljasság, beképzeltség és gőggel szembeni állhatatos és kitartó ellenállást kívánok minden testvérem számára!

Amíg zavar és fáj a lelkünknek az a mérhetetlen gonoszság, aljasság, megtévesztés és beképzeltség, amit tapasztalunk nap, mint nap, addig legalább van esély arra, hogy ne sodorjon bennünket is magával a szennyes ár. Nehéz megélni, hogy hazugságokkal, csalással látszólag gyorsabban lehet haladni az érvényesülés útján, be lehet előzni a becsületeseket, csak az nem mindegy, hogy mindez hova is vezet majd. Ha emberileg nézzük mindezt, akkor is azt látjuk, hogy élhetővé, szerethetővé és otthonossá azok formálják a földet, akik nem ezt az utat választják, akik nem a gőg és a másokon áttaposó lelkületet követik. Ezen túl Isten türelme tényleg azt is jelenti, hogy általában nem azonnal lesz következménye a bűnnek, ezért is lehet olyan sokáig lázadni ellene, de számonkérés mindenképpen lesz! Így mind az Örökkévaló miatt, mind magunk és embertársaink javáért érdemes küzdeni, ellenállni és harcolni a gonoszság minden formája ellen, ami a saját szívünk tisztaságánál kezdődik. A kísértés szele, sőt vihara is el fog érni bennünket, de ilyenkor oda kell menekülnünk a mennyei Atyához és neki kell elmondanunk, elpanaszolnunk, az emberi igazságtalanság miatti fájdalmunkat, hogy gyógyulást találjunk nála.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden látszat ellenére még mindig érdemes embernek, benned bízó léleknek maradni, mert az igazi célhoz egyedül ez vezet!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!