2023. december 31., vasárnap

Napi felülről:

„Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta.”

Máté evangéliuma 25. rész 34. vers*

Áldott vasárnapot, Óévet, a teremtettségünk beteljesedésének háláját, örökségét és ünnepét kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztus bepillantást enged egy olyan jövőbeli eseménybe, amelyen mindannyian részt fogunk venni, érinteni fog bennünket, akár hiszünk benne, akár nem, de életbevágóan fontos az a kérdés, hogy melyik oldalon fogunk állni? Ez a nagy számadás napja lesz, ahol a szívünk titkai ismerté válnak, amikor kiderül mire fordítottuk földi létünk idejét. Érdemes ezért ennek a tükrében is végigtekintenünk az elmúlt év döntéseit, tetteit és eredményeit. Az igazi kérdés nem az, hogy mennyire voltunk sikeresek, mit valósítottunk meg a terveinkből és hány fokot léptünk előre a ranglétrán? Ezek emberi tekintetben ugyan fontos értékmérők, de ennél többre teremtettünk! Azt kell átgondolnunk, hogy mennyire és miben működtünk együtt a mennyei Atyával? A terveink, választásaink és cselekedeteink mennyire fakadtak tiszta és önzetlen szeretetből, mert valójában ezek adnak valódi értelmet és értéket az éveinknek, akkor is, ha közeben át kellet haladnunk a szenvedések pusztáján vagy többször is kudarcot vallunk. A hit tanul a múlt hibáiból, hálás minden próbáért és örömért, de a célja, hogy teljesítse mindazt, amiért az Örökkévaló akaratából megszületett!

Mennyei Atyám hálát adok, mert egész évben velem voltál, akkor is, amikor én elbizonytalanodtam és elkeseredtem. Köszönöm, hogy áldottnak és megajándékozottnak érezhetem, tudhatom magam, mert hozzád tartozom!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!