2022. szeptember 9., péntek

Napi felülről:

„Ne edd az irigy ember kenyerét, és ne kívánd jó falatjait, mert olyan ő, mint aki számolgat magában: Egyél, igyál! – mondja neked, de nem szívesen.”

Példabeszédek könyve 23. rész 6-7. vers*

Áldott pénteket, az irigység, hátsó szándék és képmutatás lelkületének nagy ívben való elkerülését kívánom minden testvérem részére!

Az a nehéz, hogy az irigység könnyen belopja magát a szívünk mélyére azzal a hamissággal, hogy ő képviseli az igazságunkat. Amikor pedig már teret nyert, elkezdi a szervező munkáját a lelkünkben és látványosan átrendezi a hozzáállásunkat. A hálaadást, megelégedést és az Istenben vetett békességet kisepri, hogy az önzés, neheztelés és elégedetlenség vehesse át a helyüket. A lelkiismeretünk érzi, hogy probléma van, de azzal altatjuk el és magyarázzuk meg mindezt, hogy valójában önmagunkat védjük, és így tudjuk csak megfelelően érvényesíteni a saját érdekeinket. Ez ráadásul hatékony módszer a feltűnésre, mások kihasználására, de egyenesen vezet lefelé a képmutatás, kétszínűség és hazugság mocsarába. Még csak belekóstolni sem érdemes ennek az ízeibe, mert a legvégén derül ki, hogy az egész csak átverés, és nemhogy a javunkra válna, hanem elvesztegetett idő és energia minden pillanat, amit erre pazaroltunk. A megtanult emberi viselkedéssel eltakart számító kedvesség nem előrelépés a jellemfejlődésünk során, hanem egyértelmű visszalépés. A mennyei Atya ennél pedig sokkal többet, jobbat és nemesebbet tervezett el számunkra!

Mennyei Atyám, segíts meg, hogy messze elkerülhessem az irigység és az irigy emberek csapdáit!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!