2022. október 11., kedd

Napi felülről:

„Ujjongjatok, egek, vigadozz, föld, ujjongásba törjetek ki, hegyek! Mert megvigasztalja népét az Úr, és megkönyörül az elesetteken.”

Ézsaiás könyve 49. rész 13. vers*

Áldott keddet, a reménység megerősödését és az öröm megújulását kívánom minden testvérem életére!

Igaz, hogy az ősz megérkezésével inkább az elmúlás kerül előtérbe annak minden szépségével együtt, de ez nem a vég. A most lehulló eső, már a következő év termését készíti elő, mert van még vetés és lesz még aratás. Valóságos háború dúl a szomszédunkban, emberek szenvednek, halnak meg és vesztik el szeretteiket, mert szabadjára lett engedve a gonoszság, ami megérinti a mi lelkünket is. Mindez valójában azzal szembesít, hogy hol is tart jelenleg az emberiség. Nehezebb lesz beosztani a pénzünket, mert fokozatosan emelkednek az árak, de egyben ez egy lehetőség is, hogy bölcsebben éljünk a javainkkal, jobban odafigyeljünk magunkra és talán másokra is. A szűkebb esztendőket azok tudják győztesen megélni, akik képesek összefogni, együtt küzdeni a nehézségek ellen. Ebben az időben hívja a lelkünket az Örökkévaló egy mennyei kitekintésre, egy utazásra a nehézségek felhői fölé, ahol az ég öröme átjárhatja a szívünket és felnyithatja a szemünket a földi élet szépséges oldalára is. Ez nem működik magától, csak felülről. Az Úr képes és jóakarata szerinti, hogy megvigasztalja népét, felemelje az elesettet és megerősítse a megfáradtat. Ezen a földön élünk, itt kell helytállnunk, de nem csak ide tartozunk!

Mennyei Atyám, hálát adok minden jóságodért ebben az időben is, mert te vagy az én segítségem a nyomorúság idején!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!