2022. március 28., hétfő

Napi felülről:

„Közeledjetek az Istenhez, s majd ő is közeledik hozzátok. Mossátok tisztára kezeteket, bűnösök, és tisztítsátok meg szíveteket, megosztott lelkűek.”

Jakab levele 4. rész 8. vers*

Áldott hétfőt, világos elkötelezettséget a jóra, bátor hitlépéseket és nemes gondolatokat, tetteket kívánok minden testvérem számára!

Az Örökkévaló két óriási isteni lépést tett felénk. Az elsőt a teremtésben és gondviselésben, a másodikat pedig Jézus Krisztusban, amikor közénk jött, hogy megmentsen bennünket a gonoszság fogságából. Most rajtunk a sor, hogy mit lépünk erre válaszképpen. A legkisebb közeledésünk, nyitottságunk is arra ad meghívást a mennyei Atyának, hogy folytassa ezt a munkáját a személyes életünkben. Egy szívből jövő imádság, őszinte bűnbánat, valódi segítségkérés azok az ajtónyitások, amelyek teret engednek a Szentlélek számára, hogy a lelkünk megosztottsága, tisztátalansága ellenére valami újat, felülről valót és addig elképzelhetetlent vigyen végbe az életünkben. Mások legyőzése, leuralása és kihasználása helyett tiszta szívvel elmondott szavak, áldások és építő gondolatok, tettek törhetnek a felszínre. Istentől távolodva megkeményedik a lélek, meghidegül a szeretet és egyre nagyobb homályban tapogatózik a szív. Aki viszont közeledik hozzá, az már jó irányba tart, észre veheti a fényt az alagút végén, és a szeretet reménysége minden lépéssel csak erősödni fog.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert te léptél felém először! Köszönöm, hogy értékeled, minden kicsiny közeledésemet hozzád, mert kedves előtted gyermekeid őszintesége!

*Szent István Társulat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!