2022. május 4., szerda

Napi felülről:

„Arra jutottam, hogy a legjobb, amit az ember tehet, hogy élvezi az életet, és örül annak, ameddig csak él.  Tehát egyen-igyon, élvezze a munkáját és annak gyümölcsét, s ne feledje, hogy mindez Isten ajándéka!”

A prédikátor könyve 3. rész 12-13. vers*

Áldott szerdát, az élet és a munkánk gyümölcseinek örömét, Isten ajándékainak áldását kívánom minden testvérem részére!

Minden egyes nap egy újabb ajándék, de egyben döntések lehetősége is arra, hogy milyen lélekkel, szívvel nyitogatom és bontom ki ezt a megismételhetetlen esélyt. Nem egyformán kedvez ennek minden körülmény, van olyan időszak, amikor kifejezett ellenszélben kell haladnom. Betegség, kudarc vagy csalódás vihara kavarja fel az érzéseimet, gondolataim pedig a reménytelenség hálójába kerülnek. Ez azonban nem a történet vége, mindaddig, amíg nem engedem el Isten kinyújtott kezét, amíg nem adom fel a hitem és bizalmam a mennyei Atya szeretetében. Az életemet azért kaptam, hogy a sok nehézség ellenére is inkább felfelé tekintsék, az onnan érkező javak áldásaira, és élvezzem hálaadással azokat az eredményeket és gyümölcsöket, amelyeket elérhettem. Mennyivel boldogabb az az élet, amely örülni tud a kicsinek tűnő sikereknek is, és tiszta szívvel együtt örül mások győzelmeinek, a próbákra pedig úgy tekint, mint a felfelé vezető út természetes velejárói. Itt a földön nem az a legfontosabb, hogy mások miként értékelnek engem, hanem az, hogy én mennyire becsülöm az Istentől kapott ajándékaimat, és hogyan élek velük. Öröm és hálaadás vagy keserűség és panaszkodás, erről én döntök ma is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyi jóval megáldottál, dicsérjen téged hálaadásom öröme!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!