2022. május 18., szerda

Napi felülről:

„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.”

Pál levele a Galatákhoz 5. rész 22-23. vers*

Áldott szerdát, jó, nemes és lélekerősítő gyümölcsökkel teljes napot kívánok minden testvérem számára!

Kilenc érett, nemes és hasznos belső tulajdonság, amely ott szerepel a mennyei gyümölcskínálat listáján. Ezek igen drága, különösen egészséges, tápláló, de sok törődést igénylő termések. Mindegyik önmagában is élvezhető, de együtt fejtik ki leginkább hatásukat, mert ízük, zamatuk és erejük egymással összefüggenek. A szeretet nyitja a sort, mert az a kiinduló pontja minden jónak, alapja a valódi emberi létnek, és összekötő kapocs az Atyával. Az öröm rajzol mosolyt a fáradt arcokra, változtatja ünneppé a szürke hétköznapokat, és nyitogat mosolyvirágokat még a tövisek közt is. A békesség ad biztonságot és rendíthetetlen szilárdságot a lélek számára. A türelmes kitartás és állhatatos figyelem reményt táplál, nyújt és ébren tart, amely nélkül nincs egészséges fejlődés. A szívesség teszi hasznossá, barátságossá és becsületessé a lehetőségeinket. A jóság, a nemes és kiváló tettek gyökere, a boldogság igazi táptalaja. A hűség a hit bizalma, meggyőződése és biztosítéka, amely esélyt teremt mások számára. A szelídség nyugalma és higgadtsága a szív lengéscsillapítója a váratlan és rázós helyzetekben. Az önuralom, önmérséklet képes erőt venni, jó irányba terelni a kitörni készülő indulatokat és vágyakat, megfékezni a pusztító haragot. Ezeket nem törvény szabályozza, élteti vagy ítéli meg, mert felülről támogatott áldások, az igaz élet alappillérei.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert gyümölcstermő életre hívtál el, hiszen ez a te jó terved velem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!