2022. február 22., kedd

Napi felülről:

„Senkinek se fizessetek vissza rosszat, a rosszért cserébe, előre eltervezve mi lehet hasznos, becsületes minden egyes emberrel szemben.”

Római levél 12. rész 17. vers*

Áldott keddet, a szív mélységében a becsület és tisztesség győzelmét, a rosszindulat meghátrálását kívánom minden testvérem részére!

A rosszindulat, gonoszság olyan, mint a hamis pénz. Hiába tűnik használhatónak, elég meggyőzőnek, valójában igen nagy károkat okoz. Még csak az sem helyes út, pedig igazságosnak tűnik, hogy visszaadjuk annak, akitől kaptuk, hanem azonnal meg kell semmisíteni, hogy legalább miattunk ne legyen tovább forgalomban. Egyébként az érzéseink, indulataink arra biztatnak bennünket, hogy az az őszinte magatartás, ha ők lehetnek a hangadók, ők diktálhatnak, és vezethetnek bennünket, pedig ez a lelkiismeretünk, szívünk és énünk lefokozása, ahol az értelmünk, hitünk és emberségünk háttérbe szorul. Ennek ellentéte, amikor már előre készülünk arra, amit jónak tartunk, ami hasznos lehet mások számára, amivel mi léphetünk először, és nem csak választ adunk mások hozzáállására. Az Örökkévaló is előre gondoskodott a megmentésünkről, amikor Jézus Krisztusban megérkezett hozzánk. Nem az érdemtelenségünkre tekintett, a hitetlenségünk, gonoszságunk sem tántorította el attól, hogy esélyt nyújtson számunkra az életre. Ez a Lélek munkálkodik bennünk is, amikor Isten igazsága, jósága és emberszeretete uralkodik a szívünkben a felindultságunk helyett.

Mennyei Atyám, hálát adok türelmedért, amellyel naponta körülveszel, előre gondoskodó jóindulatodért, amely reményt ad az életre!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!