2022. december 18., vasárnap

Napi felülről:

„Azután Jézus ezt mondta: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, hogy mit tesznek!” A katonák sorsvetéssel elosztották maguk között Jézus ruháit”

Lukács evangéliuma 23. rész 34. vers*

Áldott vasárnapot, a megbocsátás és elengedés lelki erejét, nagyságát és békességét kívánom minden testvérem számára!

Az ünnepi készülődés, a zsúfolt üzletek, vásárlás és vendégfogadás gazdag nyomorúságában, ne tévesszük szem elől az egyik legnagyobb ajándékot, amit számunkra is előkészítettek az Isten országában, de nekünk is hatalmunkban áll ezzel lehetőséget teremteni másoknak. Ez a valódi megbocsátás ereje. Az a lelkület, amely nem a sérelmek megtorlásában látja igazságának győzelmét, hanem kész árat fizetni azért, hogy mások kiszabaduljanak az önzés és gonoszság csapdájából.  Ez nem érzelmek kérdése, de még csak nem is végiggondolt észszerűség, mert a lelkünk mélyét érinti. Amikor vélten vagy valósan valaki kárt okoz nekünk, meglop, megkárosít, megcsal, megsért vagy megbánt, akkor azt nem lehet csak úgy egyszerűen semmisnek tekinteni. Vagy a beletörődést választjuk, ahol mi leszünk a vesztesek vagy a megkeményedés, harag és gyűlölet erejével próbáljuk felvenni a harcot, amíg bírjuk vagy eljutunk az egyetlen felfelé vezető útra, amely a mennyei megbocsátásból táplálkozik.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megbocsátottál nekem is Jézus Krisztusban! Elengedted azt a tartozásomat, amibe örökre belehaltam volna, de esélyt adtál egy új és teljes életre! Segíts, hogy ennek erejével és hatalmával lássam azokat is, akik körülöttem vannak!   

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!