2022. augusztus 15., hétfő

Napi felülről:

„…hogy szívük felbátorodjék összeforrva szeretetben, és eljussanak a teljes megértés egész gazdagságára: Isten titkának, Krisztusnak ismeretére.”

Pál levele a kolosséiakhoz 2. rész 2. vers*

Áldott hétfőt, a szív erős bátorságát, a szeretet éltető jelenlétét és a teljes megértés gazdagságát kívánom minden testvérem számra!

A szívünk sem fizikai, sem lelki értelemben nem egy kimeríthetetlen gép, még akkor sem, ha sok tekintetben felül is múlja azokat. Sérülékeny, fájdalmak ismerője és hordozója miközben a létünk ütemezője. Vigyáznunk kell rá, mert egészségétől függ a mi jólétünk, boldogulásunk. A szívnek nem csak erőre, hanem hitre és bátorságra is szüksége van ahhoz, hogy kész legyen másokért is dobbanni, küzdeni és harcolni. Az önzetlen szeretet az a kapocs, amely képes olyan közel hozni egymáshoz a belső lényünket, hogy abból kölcsönösen épüljünk, bátorodjunk és amikor kell akkor vigasztalódjunk is. Ezért annyira veszélyes a hűtlenség, harag és hazugság, mert ezt a bizalmi kapcsolatot teszi tönkre akár hosszú távon is. Krisztus megismerésének a gazdagsága segíthet abban, hogy ne tévedjünk le a szeretet útjáról vagy még időben visszataláljunk rá. Isten titka akkor tárul fel igazán számunkra, akkor lesz teljes megértésünk, bizonyosságunk, amikor őt keressük, követjük és hozzá igazodunk. Ez nem egy elméleti tudás, amelyre büszkék lehetünk, hanem gyermeki meggyőződés, a szülői szeretetről, gondoskodásról és védelemről.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a szívem nálad találhatott megértést, szerető otthont és bátorító bizalmat!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!