2021. szeptember 8., szerda

Napi felülről:

Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is.

Timóteushoz írt első levél 4. rész 16. vers*

Áldott szerdát, egészséges lelket, reménység bátorította szívet és bölcs gondoskodást kívánok minden testvéremnek!

Minél egészségesebbek, edzettebbek és kipihentebbek vagyunk, annál jobban tudunk teljesíteni és helytállni a kihívásokkal szemben. Ez odafigyelést, körültekintést, tudatos és elszánt választásokat igényel, mert könnyebb lefelé gurulni, mint küzdeni felfelé. Törődni, gondot viselni a testünkre, a táplálkozásunkra és a megfelelő felfrissülésünkre létfontosságú, de a lelkünk igényei sem hanyagolhatóak el büntetlenül. Nem egyszerű kiválogatni a sok lehetőség közül a legmegfelelőbbet, mert ami csábító és kívánatos a szemünknek, a kényelmünknek az nem biztos, hogy a javunkat szolgálja, legfeljebb csak rövidtávon. Figyelj oda megfontoltan saját fejlődésedre! Megalkuvás nélkül, körültekintően válogasd meg a legjobb utat, és ne a könnyebb felé indulj el! Ez nem csupán arról szól, hogy fejlődj, hogy megelégedett életet élj, hanem arról is, hogy a mások felé való felelősségeidet is képes legyél felvállalni és áldással betölteni. Egy beteg tanárnak meg kell gyógyulnia, hogy taníthasson. Egy félelmekkel teljes szívnek fel kell szabadulni, hittel és bizalommal betöltekeznie, hogy reménységet és békességet építsen maga körül.

Mennyei Atyám, te pontosan ismersz engem! Kérlek, segíts, hogy a te szemeden keresztül lássam magamat, szükségeimet, feladataimat és a jövőmet is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!