2021. június 30., szerda

Napi felülről:

A társadalomban való forgolódásotok, megjelenésetek hasznos legyen, hogy ha valamiben rosszindulatúan rágalmaznak is titeket, mint ártalmas bajkeverőket, felfigyelve nemes, hasznos tetteitekre dicsőíthessék Istent a meglátogatás napján.

Péter első levele 2. rész 12. vers*

Áldott szerdát, józan és bölcs gondolkodást, a jóra elkötelezett szívet és a szeretet örömét kívánom miden testvéremnek!

Egy kezdettől fogva működő hozzáállás, hogy ha valamiben elmarasztalhatóak vagyunk, akkor legjobb azzal leplezni, enyhíteni a szégyenünket, hogy másokat vádolunk meg, őket hibáztatjuk és az ő vélt vagy valós bűneiket vesszük elő. Ez elkezdődik gyermekkorban és halálunkig elkísér. A legszűkebb családi, baráti kapcsolatban is felüti a fejét, társadalmi, politikai szinten pedig tökélyre fejlesztették az alkalmazását. Attól azonban, hogy ennyire népszerű még nem lett elfogadható és érvényes eszköz az Isten országában. Miközben másokat besározunk, mi is bemocskoljuk magunkat és elvesztjük a lehetőségünket, hogy tiszta kezeket emelhessünk fel az Úr előtt. A mennyei Atya elhívása azonban áldásról szól és nem átokról. Egyáltalán nem könnyű kitartóan jó, nemes és hasznos dolgokban munkálkodni, miközben rosszindulatú rágalmak és vádak érnek el minket, de egyedül ez éri meg, ha túl szeretnénk élni önző énünk rombolását. Ameddig fontosabb a saját hírnevünk és győzelmünk mások felett, mint a menny dicsősége, addig a céljaink szentesíteni fogják a legaljasabb eszközöket is. Az Isten előtt megalázkodott és megtisztult lélek azonban arra az igazi dicsőségre vágyik, amit csak felülről kaphat.

Mennyei atyám, köszönöm, hogy jóságod legyőzött és meggyőzött engem is, hogy felszabaduljak a hasznos és jó tettek gyakorlására!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!