2021. július 23., péntek

Napi felülről:

Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik — akiket ő a saját terve szerint elhívott.

Római levél 8. rész 28. vers*

Áldott pénteket, az Istenben vetett reménység békességét, a körülmények feletti mennyei terv világosságát kívánom minden testvéremnek!

Amikor elkezdődik egy építkezés sokáig látszólagos összevisszaságot lehet érzékelni. Alapanyagok kupacai, vasak, vezetékek, gödrök és halmok váltják egymást. A mesterek, akik ismerik a tervet, a saját részüket elkészítik, ami megalapozza majd a többiek munkáját is. A rendezetlenségből szép lassan kiemelkedik az épület, láthatóvá válnak a falak és kezd összeállni a kép. Nem lehet felcserélni a látványost a lényegessel, mert a végeredmény akkor lesz a legjobb, ha minden a tervezői elgondolás szerint halad és minden lépéshez megfelelő időt hagynak. A mennyei Atya csodálatos terve is lépésről lépésre valósul meg az életünkben. Az előkészítés már a teremtéskor elkezdődött és folytatódott Jézus Krisztusban, aki minden szükséges forrást és áldást biztosított ehhez. Számunkra ez akkor válik tudatossá, amikor felfedezzük és elfogadjuk a felülről érkező elhívást és meghívást erre. Itt minden Isten szeretetére és igazságára épül, ami ezen kívül van, az csak hátráltat és zavart okoz. Az a bizonyosság és tudat, hogy Isten az Ő hatalmát nem ellenünk, hanem mellénk állította, megment a kétségbeeséstől és reménytelenségtől. Naponta megtapasztalhatjuk, hogy Ő akkor is építi a jövőnket, amikor mi alszunk, akkor is a javunkat munkálja, amikor a körülmények éppen elkeserítőek és a legrosszabbnak tűnő helyzetből is jót hoz ki számunkra.

Mennyei Atyám, köszönöm a bennem és rajtam végzett munkádat! Hálát adok, hogy kezedben tartod sorsomat, jövőmet és minden körülményt ennek javára fordítasz!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!