2021. augusztus 9., hétfő

Napi felülről:

Tartsd meg a hitet és a jó lelkiismeretet, amelyet egyesek elvetettek, és ezért a hit dolgában hajótörést szenvedtek.

Timóteushoz írt első levél 1. rész 19. vers*

Áldott hétfőt, hitben, szeretetben és jó lelkiismeretben erős hetet kívánok minden testvéremnek!

A hűséges hit olyan, mint a tiszta ruha, csak addig marad használható, amíg foglalkozunk vele, amíg fontos, hogy ki legyen mosva időben, és rendbe legyen tartva. Az Istenre néző, jó lelkiismeret ebben segít, mert képes ráhangolódni a felülről érkező útmutatásra, vezetésre, és akkor érzi jól magát, ha engedelmesen követjük a mennyei irányt. Amíg ezt birtokoljuk, ameddig ez a mi igazi kincsünk és iránytűnk, addig nem történhet tragédia, és a hit erejével szállhatunk szembe minden viharral. Amennyiben a jól működő tájolót félretesszük, kiengedjük a kezünk közül, és lecseréljük valami megtévesztő, megbízhatatlan, de mindent ígérő vágyálomra, akkor csak idő kérdése, hogy mikor futunk zátonyra, vagy mikor törjük darabokra hitünk hajóját. Összetört reménységgel pedig igen nehéz boldog és hálás életet élni. Jó és tiszta lelkiismeret nélkül egy betegség is katasztrófa lesz számunkra, egy kapcsolati válság is romokba dönthet, mert pont a megújító és megelevenítő hittől zártuk el magunkat. Ezért ma is mindennél jobban vigyázzunk a szív békességére, a lélek reménységére és a mennyel együtt látó lelkiismeretre, mert ezzel kerüljük ki az igazi veszedelmeket!

Mennyei Atyám, áldott légy minden ajándékodért! Köszönöm, hogy hittel, reménységgel és téged figyelő lelkiismerettel vezetsz a helyes úton!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!