2021. augusztus 30., hétfő

Napi felülről:

Ne igazodjatok a jelenlegi istentelen korszellemhez, se a divatjaihoz! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és ezáltal gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek majd képesek megérteni, mi az, amit Isten akar: ami szerinte jó, ami neki tetszik, amit tökéletesnek tekint. Ezekre igyekezzetek!

Római levél 12. rész 2. vers*

Áldott hétfőt, bátor hetet és megújító megtapasztalásokkal megélt időszakot kívánok minden testvéremnek!

Amíg ugyanúgy gondolkozunk, ugyanazt hisszük valóságnak, a megszokott módon értelmezzük a helyzeteket, addig nincs esély mélyebb változásokra. A körülmények alakulása terelgethet bennünket, kényszeríthet újragondolásra, átértékelésre, de legtöbbször csak engedjük, hogy sodorjon bennünket az ár. Könnyebb a vélt vagy valós elvárások medrében haladni és igazodni ezekhez, mint őszintének lenni magunkhoz, és felvállalni a saját utunkat és meggyőződésünket. Isten országa nem divatos eszmékre épül, nem igazodik a mindenkori korszellem követelményeihez, hanem pont azt kínálja fel, hogy ezek fölé emelkedve lássuk a világot, magunkat, a helyünket és a boldogságunkat. Amikor az igazi életünkben állandóan megjátsszuk magunkat, együtt színészkedünk másokkal, és amikor csak lehet, magunkon tartjuk az álarcunkat, akkor azt is elhisszük, hogy Istent ugyancsak el lehet kápráztatni külsőségekkel, hatásvadász tettekkel és szavakkal. A mennyei Atya nem a divatbemutatónkban és a becsesnek vélt értékeinkben gyönyörködik, hanem ránk kíváncsi, a szívünk őszinte vágyára a jóra, az igazira, a tökéletesre.

Atyám, köszönöm a megújulás, a változás lehetőségét, hogy kiszabadulva az emberi elvárások börtönéből megtapasztaljam a Lélek szabadságát és országod csodáit!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!