2021. augusztus 23., hétfő

Napi felülről:

Jézus ezt mondta nekik: Még egy kis ideig közöttetek van a világosság. Addig járjatok a világosságban, amíg nálatok van, hogy a sötétség hatalmába ne kerítsen titeket; mert aki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy.

János evangéliuma 12. rész 35. vers*

Áldott hétfőt, a Lélek világosságát, az igazság fényét és Isten szavának lámpását kívánom minden testvérem számára az egész hét során!

A világosság távlatokat nyit meg, a sötétség bezár egy szűk világba. A fény biztonságot jelent, a homály kétséget, félelmet ébreszt. Az évezredek alatt sokféle világító eszközt és szerkezetet alkottunk és készítettünk, mert ezek segítségével haladt előre az emberiség. A szívnek is szüksége van a lélek világosságára, a tisztánlátásra, a biztonságos haladásra, a messzi csúcsok szemmel tartására. Ezek híján a hitünk, reménységünk és bizalmunk korlátozott és képtelenek leszünk bátran lépni és határozottan cselekedni. A sötétségnek komoly hatalma van, de csakis addig, amíg a fény fel nem ragyog. Jézus Krisztus elhozta közénk a menny világosságát, az Atya szeretetének fényét, amely bevilágítja számunkra Isten országát. Aki ebben él és jár, az képes megszabadulni a megkötöző félelmektől, a tévutaktól és a céltalanságtól. Az Istennek nem az az akarata, hogy hit által bátrabban tapogatózzunk a sötétségben, hanem az, hogy a világosság legyen az otthonunk! Ne legyenek szégyenteljes, sötét titkaink, hanem világos, tiszta és átlátható gondolataink és tetteink, amelyek a Teremtőt dicsérik.

Mennyei Atyám, hálát adok neked a világ világosságáért, a szívem reménységért és a biztos célért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!