2021. április 17., szombat

Napi felülről:

„Ne irányítson benneteket az önzés, irigység, vagy büszkeség! Ellenkezőleg, alázatosak legyetek, és adjatok a másiknak több tiszteletet, mint amit magatoknak kívántok!” Filippi levél 2. rész 3. vers*

Áldott szombatot, egészséges és mennyei céltudatossággal látó szívet és lelket kívánok minden testvéremnek!

Az önzés zsákutcája nem ott kezdődik, ahol a saját igényeinket, szükségeinket és vágyainkat a felszínre hozzuk, ki merjük mondani. Ez sokkal inkább az őszinte és igaz élet alapfeltétele. Hiszen csak ekkor szembesülhetünk a valódi énünkkel és leszünk képesek azt felvállalni vagy éppen változtatni rajta. Az nem bűn, hogy szeretetre, elfogadásra és megbecsülésre vágyunk. Az nem céltévesztés, hogy előrébb szeretnénk jutni, többet akarunk elérni és vannak határozott terveink. A probléma azzal indul, amikor a kapcsolatainkban én kerülök a középpontban és nem mi. Amikor nem az a cél, hogy együtt legyünk sikeresek és boldogok, hanem a saját győzelmünk. Amikor mások csak lecserélhető, eldobható eszközök lesznek számunkra. Amikor nem egymás kezét megfogva haladunk, hanem egymás vállán taposva szeretnénk feljebb jutni. Amikor a tiszteletet elvárjuk és hangoztatjuk, de másoknak csak számításból és kényszerből adjuk meg. A mennyei Atya a kölcsönös szeretet, tisztelet és megbecsülés alapjaira tervezte a boldog élet otthonát. Építsünk ma is erre a kipróbált igazságra!

Uram, köszönöm, hogy megmutattad mit jelent igazán szeretni és hálás vagyok, hogy ezen az úton akarsz engem is vezetni.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!