2021. április 16., péntek

Napi felülről:

„Uram, ne vond meg tőlem irgalmadat, szereteted és hűséged őrizzen szüntelen!” 40. zsoltár 12. vers*

Áldott pénteket, bizalommal teljes szívet, hittel, szeretettel és bölcsességgel megtett lépéseket kívánok minden testvéremnek!

Mi a reménységünk a mai napra? A kihívások, feladatok hegyei ott tornyosulnak előttünk. Néhányat mindenképpen meg kell másznunk, végig kell küzdenünk, ahhoz, hogy előrébb jussunk, de nem mindegy, hogy mire fordítjuk ezt a megismételhetetlen időszakot az életünkből. Azért kaptunk értelmet, hogy bölcsen végiggondoljuk az életünk fontossági sorrendjét, igazi értékeit és céljait. Lehet, hogy alkalmazkodnunk kell a munkahelyünk elvárásaihoz, a család igényeihez és a saját szükségeinkhez is, de soha ne vesszünk el a kívánságok és követelések rengetegében. Az Örökkévaló nem beprogramozható gépeknek teremtett bennünket, hanem hozzá hasonló művészeknek. A Teremtés legegyszerűbb, legkisebb részlete is mestermű és minta a saját hozzáállásunkhoz. Mennyivel másképpen élhetjük meg azt a napot, ahol a mennyei Atya irgalma, szeretete és hűsége vezeti a szívünket, gondolatainkat és tetteinket. Amikor a leghétköznapibb munkánk is egy művész alkotássá válik, amibe beletesszük a szívünket is, mert a nagy alkotót szeretnénk vele lenyűgözni. Ne csak túlélni akard ezt a pénteket, hanem alkosd meg, faragd ki, fesd és komponáld meg a Mesterrel közösen, hogy hálával lehessen rá visszanézni!

Uram, irgalmad, szereteted és hűséged nélkül elveszek a sok elvárás között! Légy egész nap velem, hogy mégis valamilyen mennyei alkotás készülhessen el a terveid szerint!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!