2021. április 10., szombat

Napi felülről:

„Anyja így szólt a szolgákhoz: Bármit mond nektek (Jézus), tegyétek meg!” János evangéliuma 2. rész 5. vers*

Áldott szombatot, a szív ragaszkodó bizalmát és reményteljes örömét kívánom minden testvéremnek!

Sajnos az átélt rossz tapasztalatok miatt a gyermeki bizalom helyét gyorsan felcseréli a gyanakvó bizalmatlanság. Rájöttünk, hogy sokan nem őszinték velünk, hátsó, önző szándékok lehetnek a legszebb szavak mögött is, és egyáltalában nem biztos, hogy valóban a javunkat akarja az, aki nagy hangon bizonygatja. Ezt csak fokozza, amikor önmagunkban is csalódunk, mert felismerjük, hogy mi sem vagyunk különbek. Elfogulatlan pillanatokban kiderül, hogy nem mindig áldozatok vagyunk, hanem gyakran elkövetők, csak az nem nekünk fáj. Pedig bizalomra születtünk, amit egy csecsemő tudattalanul is megtestesít, hiszen enélkül nincs élet. Később mégis megkísért a gondolat, hogy bizalmatlan, megkeményedett szívvel is lehet boldogulni, pedig a lelkünk mélyén tudjuk, hogy ez hazugság. Az örökkévaló pontosan érzékelte az ebből fakadó szenvedéseinket, ezért jött el Jézus, hogy hit által újjáteremtsen bennünket és felépítsen bennünket a mennyei bizalom kőszikláján. Bármit mond, kér, tanít azt érdemes megtennünk, mert soha nem csap be, nem vezet félre és tényleg a legjobbat, legtöbbet készítette el számunkra.

Atyám, köszönöm, hogy teljesen megbízhatok minden szavadban, ígéretedben és parancsodban, mert ez a boldogságom és az életem biztonsága.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!