Kérés

A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma,

Ebben az imában Jézus ezt az egyetlen, a mindennapi – biológiai létünk szempontjából fontos kérést mondja el, ami az egész tartalom kb. tized része. Ő maga adott rá magyarázatot, hogy miért amikor így beszélt: „Ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat…a ti mennyei Atyátok táplálja őket. … Figyeljétek meg a mező liliomait … Nem vagytok-e értékesebbek azoknál? Ne aggódjatok tehát, … a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát, és mind ezek ráadásként megadatnak majd nektek (Máté 6:25-33.részlet)

Lehet az is a kérésünk, hogy ne Isten megígért gondoskodásának ‘biztosítására’ fordítsuk elsősorban az imádkozás lehetőségét, erejét. Hála legyen a szívünkben, hogy hit által élhetünk aggodalmaskodástól mentesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!