Hírlevél 2023 – Tél

Kedves Testvérek!

A gyülekezet elöljáróságával szeretnénk időről időre hírlevélben beszámolni nektek a mindannyiunkat érintő áldásokról, kihívásokról és előttünk álló feladatokról.

Tartalom


Gyülekezeti imahét/imaév

Hála van a szívünkben, hogy már évek óta minden januárban ima és böjt heteket tartunk. 

Az idei évben Isten többeknek a szívére helyezte, hogy ez ne csak néhány hét legyen, hanem az egész évet szánjuk oda arra, hogy Isten jelenlétében vagyunk, és egységben, a tőle kapott témákért imádkozunk.

Bátorítunk minden testvért, hogy vegyen részt a imára való buzdításban! Ha Isten erre indít titeket, akkor jelezzétek Makaji Katának. 

Az imatémákat a gyülekezet zárt facebook csoportjában illetve honlapunkon is tudjátok követni:

LINK


2023-as tervek

Szívünkön van, hogy a testvéri közösséget minél több formában éljük meg, épp ezért idén is változatos lehetőséget szeretnénk erre biztosítani. A következő alkalmakat tervezzük:

  • havonta egy vasárnapi közös étkezés
  • közös kirándulás
  • gyülekezeti hétvége/tábor
  • húsvéti csendesnap (április 8. szombat)
  • missziós gyermek- és családi nap(ok)
  • imaestek

Ha van indíttatásod arra, hogy a fenti programokon ne csak résztvevőként legyél jelen, hanem szívesen vállalnál felelősséget a szervezésben, lebonyolításban is, akkor bátran jelezd az elöljáróság felé. 

Emellett örömmel fogadunk bárkitől további program ötleteket, javaslatokat.


Úrvacsorai alkalmak

Az elmúlt hónapok során láthattátok azt a kezdeményezést, hogy az Úrvacsorai Istentiszteletek fél órával korábban, 9:30-kor, közös dicsőítéssel és imával kezdődnek. Ezt a továbbiakban is folytatni szeretnénk. Ezeken az alkalmakon lehetőség lesz közösen imádkozni és hosszabban elmerülni az imádatban fél 10-től, majd az Úrvacsoravétel közben és után orgonával kísért dicsőítés lesz. 

A hónap többi vasárnapján az eddig rend szerint továbbra is 9:15-től közös imádkozással kezdjük az istentiszteletet. 

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, változatlanul van lehetőség arra, hogy aki nem tud részt venni az istentiszteleteken, azokkal az otthonukban Úrvacsorázunk. 

Akinek erre van igénye, kérjük jelezze Paróczi Zsoltnak!


Házirend

Öröm és hála van a szívünkben, hogy a látásunknak megfelelően a gyülekezetünk épülete egyre több missziós célú programnak, szolgálatnak tud helyet biztosítani az istentiszteleti alkalmakon kívül. 

A megnövekedett igénybevétel rávilágított arra, hogy az épületünk rendje és tisztasága közös felelősségünk.

Annak érdekében, hogy az imaházunkban minden szolgálat és program jó rendben működjön, a különböző szolgálattevőkkel egyeztetve létrehoztuk a gyülekezetünk házirendjét.

A házirendet csatolva találjátok, kérlek olvassátok át, örömmel várjuk a visszajelzéseket! A közös tanácskozáson lesz lehetőségünk személyesen is beszélni róla.

LINK


Vasárnapi szolgálattevők

A gyülekezeti honlapon megtalálható a szolgálati beosztás, ahol a vasárnapi szolgálattevőket, programokat gyűjtjük össze. 

Ugyanitt találtok egy táblázatot a különböző szolgálati területek felelőseiről is, elérhetőségeikkel együtt. Ha kérdésetek, kérésetek van egy adott szolgálattal kapcsolatban, őket kereshetitek.

LINK


Tavaszi nagytakarítás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz nagytakarítás, melyet március 25-én szombaton, 9 órától tartunk. Szeretettel várunk minden testvért.

Áldást kívánva,

az elöljáróság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!