2024. május 19., vasárnap

Napi felülről:

„Vannak közöttünk, akik zsidónak születtek, és vannak, akik felvették ezt a vallást. Kréta szigetéről is jöttek, és vannak itt arabok is. Mégis mindannyian a saját nyelvünkön halljuk, amit ők Isten csodálatos dolgairól mondanak.”

Az apostolok cselekedetei 2. rész 11. vers*

Áldott pünkösdvasárnapot, Isten csodálatos, felséges dolgainak meghallását, megértését és betöltését kívánom minden testvérem számára!

Isten Szentlelkének, Szellemének a munkája a teremtéstől kezdve jelen van a világban. Jézus Krisztus halálával, feltámadásával és mennybe menetelével azonban egy új korszak kezdődhetett el szolgálatában. Megnyílt az út az Atyához minden nép számára és ebben a megszólításban, meghívásban és felkészítésben kulcsszerepet kapott az ő vezetése. Nem lehet akadály az, hogy melyik nemzet tagjaként születtünk, milyen nyelvet beszélünk, mert számunkra is van személyes üzenete a Mindenhatónak, amely az ő segítsége által jut el hozzánk is. Pünkösd napján, amit ma ünneplünk elkezdődött Istennek az a csodálatos munkája, ami máig tart és a mi életünket is betöltheti örömmel, mennyei békességével és reménységével. Az emberi lehetőségeink korlátok közé szorítanak, de a Lélek jelenléte áttöri ezeket. A félelmeink sötétsége helyett Isten szeretetének az ereje ragyogja be a szívünket. Amihez nincs elég bátorságunk és tehetségünk, abban is használni fog bennünket, hogy az Örökkévaló csodálatos és felséges dolgai megmutatkozzanak rajtunk keresztül is! A Szentlélek nélkül csak emberként fogunk élni, vele együtt azonban Isten gyermekei lehetünk!

Mennyei Atyám hálát adok pünkösd csodájáért, annak folytatásáért, ami hozzám is eljutott! Köszönöm a Szentlélek jelenvaló erejét, munkáját, ami által érthetem és élhetem Isten csodálatos dolgait!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!