2024. május 18., szombat

Napi felülről:

„Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban, az asszonyokkal, Jézus anyjával, Máriával és testvéreivel együtt.”

Az apostolok cselekedetei 1. rész 14. vers*

Áldott szombatot, a szívünk, lelkünk megfelelő ünnepi hangolását, előkészületét kívánom minden testvérem számára!

A következő napokban pünkösd ünnepén a Szentlélek kiáradásának és ezzel együtt valóságos jelenlétének csodáját élhetjük át. Nem a múlt dicsőségének szemlélésre hív ez az időszak, hanem arra akar emlékeztetni, hogy a lelki aratás elkezdődött és ebben nekünk is ott a helyünk. Egy igazi ébresztő a szellemi közönyünk, az önmagunk körül való forgás és az élet gondjainak terhei alól. A mennyei áldások, tervek és jóakarat igazi örömünnepe, a lelki közösséggé formálódás kézzelfogható lehetősége. Egy újabb találkozási pont, ahol az ég összeér a földdel és ez a szívünkben kezdődik el. Mivel mindez az Örökkévaló akaratából történik, az ő ajándéka számunkra, ezért a legnagyobb bolondság, hanyagság mindezekből kimaradni. A Szentlélek nem csupán Jézus Krisztussal és az Atyával kapcsol össze bennünket, hanem azokkal is, akik ugyanebben az akaratban, szenvedélyben és elkötelezettségben élnek. A mennyei családunk szemmel látható részének közössége, egysége és szolgálata. Fiatalok és idősek, nők és férfiak, akik Isten országát keresik és építik!

Mennyei Atyám, hálát adok az ünnepi hangólódás lehetőségéért, pünkösd csodájáért, a Lélek kiáradásáért és az igazi közösség erejéért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!