2024. június 23., vasárnap

Napi felülről:

„Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által.”

Pál levele az efezusiakhoz 3. rész 16. vers*

Áldott vasárnapot, az Atya dicsőségének mérhetetlen gazdagságából a belső, lelki emberünk megújulását, megerősödését és kiteljesedését kívánom minden testvérem számára!

A külső emberünk, vagyis a testünk igényeit naponta kiszolgáljuk, megpróbáljuk a lehető legjobban betölteni azokat. Finom, kedvünkre való ételekkel, pihenéssel és kikapcsolódást biztosító szórakozással, hogy a fáradságos munka után legyen mivel feltöltődnünk. Mindezek Istentől kapott ajándékok, de a teljes lényünk ennél is többre szomjazik, valamire, amit csak a mennyből kaphat meg. Ez a belső, lelki emberünk növekedésének a kulcsa, az Atya mérhetetlenül gazdag dicsőségének a megízlelése, megtapasztalása és jelenléte. Első lépésként a hitetlenségünk, önzésünk és céltévesztésünk felismerését és megvallását jelenti, hogy ezek után odafordulhassunk az Örökkévalóhoz és elinduljunk vele együtt maradandó hazánk felé. A mindennapokban pedig egy olyan életgyakorlat kialakítását, ahol jelen van az Úr szeretete, jósága és irgalma. Amikor tudatosan harcolunk a gonoszság minden formája ellen, akár belülről, akár kívülről támad. Eközben lépésről lépésre tapasztalhatjuk, hogy velünk van az Isten és egyre többre vágyunk belőle, mert ez az életünk kiteljesedése a lényege!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert dicsőséged gazdagságát nem megtartottad magadnak, hanem kiárasztottad az egész világmindenségre. Ebből kaphattam én is, sőt ebből élhet, növekedhet a belső, lelki emberem naponta!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!