2024. június 16., vasárnap, Apák napja

Napi felülről:

„Ti, apák, ne ingereljétek gyermekeiteket, nehogy bátortalanokká legyenek.”

Pál levele a kolosséiakhoz 3. rész 21. vers*

Áldott vasárnapot, egymás bölcs bátorítását, bíztatását és szenvedélyes lelkesítését kívánom minden testvérem számára!

Az apai, szülői szerep az egyik legnagyobb kihívás legtöbbünk számára a földi létben. Egyszerre egy felelősségteljes hatalmi helyzet, másrészt az önfeláldozás nehéz iskolája. A gyermekeink növekedésével együtt mi is folyamatosan formálódunk és talán fejlődünk is, főleg, ha őszintén tanulunk saját hibáinkból. Szeretnénk jó szülők lenni, de nem biztos, hogy megfelelő mintákra figyelünk, ráadásul egyikünk sem tévedhetetlen, vagyis van miért önvizsgálatot tartanunk. Ebben talán első pont a hálaadás a családunkért, azokért, akik rólunk gondoskodtak, felneveltek és elindítottak bennünket, mert így láthatjuk helyesen a saját helyünket ebben a hosszú láncolatban. A tisztelet és az egészséges alárendeltség megértése és megélése nélkül szakadozni fognak a kapcsolatok és nem lesznek képesek betölteni azt a védőháló és fészek szerepet, amely az egyik nagy ereje a családnak. Az a feladatunk, hogy olyan bátorító, biztató és lelkesítő közeget építsünk, amelyben a következő nemzedék a legjobbat és a legtöbbet hozhatja ki magából. Ne a mi beteljesületlen álmainkat akarjuk megvalósítani bennük, mert ezzel az ő valós álmaik gyilkosai lehetünk tudattalanul is. Olyan határokat, szabályokat és erkölcsi alapelveket fektessünk le, amely védőbástyák lesznek számukra, de nem börtönfalak. Akarj és légy olyan szülő, akire hálával lehet majd gondolni, ha már csak emlékezni fognak rólad!

Mennyei Atyám, hálát adok, édesapámért, szüleimért és családomért, mert ők segítettek elindulni. Taníts, hogy bölcsen tudjam bátorítani, bíztatni és lelkesíteni gyermekeimet, unokáimat!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!