2024. július 1., hétfő

Napi felülről:

„Hiszen mindent az én kezem alkotott, így keletkezett minden – így szól az Úr. Mert én arra tekintek, aki elesett és megtört szívű, és aki igéimet tiszteli.”

Ézsaiás könyve 66. rész 2. vers*

Áldott hétfőt, júliust, az Örökkévaló javunkat munkáló figyelmét, törődését kívánom minden testvérem számára!

Attól, hogy egy hatalmas, sokemeletes épületnek bejártuk már néhány folyosóját és személyesen használjuk igényeink szerint egy-két szobáját még nem lettünk se a tulajdonosai, se a tervezői, se a kivitelezői. A világegyetem elég nagy ahhoz, hogy az egész földi létünk kevés lesz, hogy csak kicsiny részét is megismerjük. Abból a parányi tudásból és időből kiindulva, amire eljuthatunk olyan messzemenő, határozott és biztosnak tűnő következtetéseket levonni, ami érinti a látható és láthatatlan mindenséget öntelt és gőgös hozzáállás. Azonban nem törődni, nem foglalkozni azzal, aki megteremtett mindent, aki ura és fenntartója az egész univerzumnak inkább már ostobaság, bolondság és önmagunk ellen való bűn. Az Örökkévaló közel jött hozzánk, figyel ránk és törődik velünk, de mindezt eltakarja elölünk, a hitetlen és beképzelt szívünk büszkesége. Akkor csodálkozhatunk igazán rá, amikor összeomlik az a légvár, amit felépítettünk álmainkból, vágyainkból, de Isten nélkül. Ez kiszolgáltatott helyzetbe hoz bennünket, sebezhetővé teszi a lelkünket, de amikor a mennyei Atyánál keressük mégis a megoldás, ő nem elutasít emiatt, nem él vissza ezzel, hanem pont így tud rajtunk segíteni és jó irányba terelni az életünket!

Mennyei Atyám, hálát adok az egész teremtését! Köszönöm, hogy engem kis semmiséget sem hagytál magamra. Törődsz velem, jóságoddal rám tekintesz és formálsz terved szerint!   

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!