2023. május 26., péntek

Napi felülről:

„Most azonban távolítsátok el ti is mindezeket: a haragot, a dühöt, a gonoszságot, a káromlást, a gyalázkodást a szátokból!”

Pál levele a kolosséiakhoz 3. rész 8. vers*

Áldott pénteket, a tiszta, egyenes és építő szavaink, egészséges beszédünk állandó jelenlétét és áldásait kívánom minden testvérem számára!

Nem csak a testünket képes megfertőzni különböző betegség, de a beszédünket, gondolkodásunkat, sőt még a lelkünket is. Az ilyen jellegű veszélyek nagy részét ki tudja szűrni a lelkiismeretünk, a megfelelő neveltetésünk és a jellemünk, de ezek lehetősége véges. Olyan környezet és társaság, ahol elfogadott, sőt elvárt a gyűlölködő, aljas és megszégyenítő beszéd előbb vagy utóbb lerombolja azokat a védelmi vonalakat, amelyek megóvhatnának bennünket a gonoszságtól. Amikor érzékeljük, hogy bennünket is elért, és már a bensőnkbe férkőzött a kerűség, gyalázkodás és maró gúny mérge, akkor minél gyorsabban és hatékonyabban orvosolni kell, nehogy maradandó károsodást okozzon a szívünkben, vagy másokéban. Itt már nem elég, ha megpróbálunk viselkedni és visszafogni a gonosz indulatainkat, hanem határozottan el kell távolítani magunkból ezeket a törekvéseket. Nem szabad megvédenünk őket az igazunk hangoztatásával, mert csak bajt hoznak ránk! Ki kell írtani a gyökerüket is a szívünkből, hogy a beszédünket se fertőzzék tovább!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy tiszta, egyenes és építő gondolkozásra, beszédre hívtál el és tanítasz!

 *Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!