2023. július 14., péntek

Napi felülről:

A beteg így válaszolt neki: „Uram, nincs emberem, hogy amint felkavarodik a víz, beemeljen a medencébe. Amíg én odaérek, más lép be előttem.”

János evangéliuma 5. rész 7.vers*

Áldott pénteket, a szükségeink, segítségre szorultságunk helyes megértését, vállalását és megoldását kívánom minden testvérem számára!

Igaz, hogy mindannyiunknak vannak különböző nagyságú nyomorúságai, nehézségei, de általában az egészséges életösztön abban erősít bennünket, hogy amíg csak lehetséges nekünk kell megoldanunk a saját problémáinkat. A határainkat tágíthatjuk, azonban egy ponton túl egyedül nem mehetünk tovább, de nem is kell, hiszen ezért lettünk közösségre teremtve. Van egy helyes és természetes egyensúly ebben az egész földi létünkre nézve, hiszen van, amikor mi szorulunk rá segítségre, van, amikor mi lehetünk mások emberei.  Egy betegség idején ez átbillen a kiszolgáltatottságunk oldalára, amit egyrész nagyon nehéz elfogadni és megélni, másrészt pedig elvezethet bennünket arra, hogy szembesüljünk törékeny és véges helyzetünkkel. Itt felfakadhat belőlünk minden keserűségünk, csalódottságunk, de a hitünknek is utat nyithat ez az állapot. Amikor senki más nincs, nem lehet mellettünk és velünk Jézus Krisztus akkor is ott van és arra vár, hogy végre észrevegyük őt. A panaszkodásainkon, zúgolódásainkon és vádaskodásunkon túllépve meghallhatjuk reménységre, gyógyulásra és egy lelkileg egészséges életre való meghívását!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert adtál mellém társat, családtagokat, testvéreket és barátokat, de leginkább azt köszönöm, hogy te is mellém álltál, hogy sohase maradjak egyedül!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!