2023. február 19., vasárnap

Napi felülről:

„Nem a nap lesz többé napvilágod, és nem a hold fénye világít neked, hanem az Úr lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed.”

Ézsaiás könyve 60. rész 19. vers*

Áldott vasárnapot, Isten dicsőségének, jelenlétének fényét, reménységét és erejét kívánom minden testvérem számára!

Amíg a szemünk a fényre érzékeny, azzal képes észlelni a körülötte lévő valóságot, addig ugyanez a lelkünk számára Isten jelenléte és dicsősége. Világosság nélkül a látásunk csődöt mond, használhatatlan. Az Örökkévaló szentsége és szeretete nélkül pedig a szívünk képtelen látni a mennyek országát és annak csodáit. A Nap akkor is világít, amikor ránk borul az éjszaka, ráadásul a holdfényben el is érhet hozzánk egy piciny töredék belőle. Nem a Nap hagy el bennünket alkonyatkor, hanem a Földdel együtt mi fordítunk hátat neki és a pirkadat jelzi, hogy visszafordultunk hozzá. A mennyei Atya igazsága, dicsősége és szeretete szüntelenül ragyog felénk, még akkor is, amikor teljes lelki sötétség vesz körül bennünket. Ilyenkor is érzékelhetünk belőle valamit, hiszen a Biblia, mint hold és a szeretet emberei, mint csillagok irányíthatnak bennünket utunkon, de nappalunk csak akkor lesz, amikor erre rádöbbenünk és odafordulunk a Teremtő felé, hozzá menekülünk és nem elbújunk előle. A fény nem csak világosságot ad, hanem életet is. Isten jelenléte, közelsége nem csupán lelki látást biztosít, hanem örök életet is!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert dicsőséged fénye elhozta számomra is lelkem hajnalát, a reménységem napját!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!