2023. április 9., Húsvétvasárnap

Napi felülről:

„A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől.”

János evangéliuma 20. rész 1. vers*

Áldott húsvérvasárnapot, a feltámadás valóságát, erejét és örömét kívánom minden testvérem számára!

A szombatot követő nap hajnalának kezdetén, amikor még a sötétség uralkodott asszonyok indultak Jézus sírjához, mert nem bírtak tovább várni. Az előre megvásárolt és elkészített illatszereket is magukkal vitték, melyeket a testére szántak. Ekkor még nem tudták, hogy ez a része teljesen felesleges volt az igyekezetüknek, mert az Úr már nem feküdt a sírban, hiszen feltámadt. A hatalmas kő, amit ők meg sem bírtak volna mozdítani el lett hengerítve a sírbolt elől, hiszen már nem volt rá szükség. Mindaddig teljes tanácstalanságban voltak, amíg nem találkoztak ők is a feltámadt Hőssel, az élet Urával, lelkünk Megmentőjével. Gyászos, szomorú és lehangoló reggelnek indult, de örömmel, hittel és reménységgel teljes nap lett belőle, mert a halál holtbiztos ereje megtört. A Teremtőtől elszakadt ember számára megnyílt a mennybe vezető út Jézus Krisztus által. Ettől kezdve nem az a kérdés, hogy Isten miért nem segít, hanem az, hogy miért szeret engem ennyire? A feltámadás ugyanis értem történt, hogy ne elvesszen az életem, hanem mindörökre ott lehessek, ahová valóban tartozom!

Mennyei Atyám, hálát adok a feltámadás csodájáért, hatalmáért és bennem is munkálkodó erejéért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!