2023. április 11., kedd

Napi felülről:

„Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek.”

János evangéliuma 20. rész 29. vers*

Áldott keddet, a hitünk megerősödését, töretlen bizalmát és örömét kívánom minden testvérem számára!

Mindannyian szeretnénk boldogok lenne, felszabadultan önmagunkat adni és élvezni az élet kisebb, nagyobb örömeit. Ez nem a véletlen műve, hanem a lelkünkbe égetett, felülről kapott valódi vágy. A nehézség ott kezdődik, hogy nem tudjuk, nem értjük jól, hogyan lehet ez az életünk természetes része. Futunk olyan boldogságálmok után, amelyek csupán délibábok és elpazarolunk értékes éveket feleslegesen. Harcolunk másokkal, hogy mi legyűnk a boldogság-győztesek, de mindez azzal jár, hogy közben másokat teszünk boldogtalanná. Legtöbbször észre sem vesszük, hogy a boldogság sokkal közelebb van hozzánk, sokkal egyszerűbb és elérhetőbb, mint azt gondoljuk. Ráadásul elválaszthatatlan a hittől, mert annak a talaján növekedhet igazán, ott tud csak mély gyökereket ereszteni. A családban, szeretteinkben, barátainkban és önmagunk értékeiben való hitünk és hűségünk annak a forrása, hogy kiegyensúlyozott, boldog földi életet éljünk. Ezen túl kell táplálnunk és gondoznunk az Istenbe vetett egészséges hitünket, mert ez képes arra, hogy helyes irányba vezessen a boldogságkeresésünkben ne csupán pár évtizedre, hanem mindörökre!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden boldogtalan, keserű és szomorú tapasztalat ellenére benned, veled és általad átélhetem a boldogság békességét, örömét és biztonságát!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!