2022. október 10., hétfő

Napi felülről:

„Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. Jób állhatatosságáról hallottatok, és láttátok, hogyan intézte a sorsát az Úr; mert igen irgalmas és könyörületes az Úr.”

Jakab levele 5. rész 11. vers*

Áldott hétfőt, a nehézségek, szenvedések és betegségek idejére türelmes helytállást, hűséges kitartást kívánok minden testvérem részére!

Jób életében sorra érkeztek az érthetetlen, felfoghatatlan és szörnyű tragédiák. Vagyonának elvesztése, gyermekei halála és saját fájdalmasan gyötrő betegsége. Ráadásul még felesége, barátai sem mellette álltak ki, hanem vagy lemondtak róla, vagy őt hibáztatták a bajokért. Mindent elveszett, amiben emberileg reménykedni lehetne, csupán egy dologhoz ragaszkodott rendíthetetlenül, az Istenbe vetett hitéhez. Nem tudta sem megérteni, sem megmagyarázni, sem feldolgozni, ami vele történt. Tele volt kérdésekkel, sőt vádakkal az Istennel szemben is, mégis nála kereste a megoldást, ezért meg is találta. Ehhez arra volt szükség, hogy kitartson mindvégig, a körülmények és az emberi vélemények ellenére is. Amikor megértjük a szenvedések okát vagy célját az nagyban segít abban, hogy elviseljük őket, de nem mindig kapunk egyből ilyen válaszokat. A boldogság nem maga a hűséges kitartás, hanem a mennyei Atya válasza a benne való bizalmunkra. A szenvedésnek önmagában nincs értelme, miközben átéljük értelmezhetetlen, de mégis javunkra válhat, ha jó válaszokat adunk rá.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy mellettem vagy minden élethelyzetben, én sem akarom sohasem elengedni a kezdet!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!