2022. június 28., kedd

Napi felülről:

„Ne a saját dolgotokat tartsátok szem előtt mindig, hanem minden esetben másokét is!”

Pál levele a filippiekhez 2. rész 4. vers*

Áldott keddet, a közös haladás, előrejutás és győzelem örömét, jó ízét és erejét kívánom minden testvérem részére!

Első sorban önmagunkért muszáj felelősséget vállalnunk. Senki sincs, akinek fontosabb kell, hogy legyen az életünk, mint saját magunknak. Tőlünk lesz számon kérve, hogy mire fordítottuk a létezésünket. Saját boldogulásunk és boldogságunk is azon múlik, hogy mivel töltjük a nekünk adatott időt. Ennek tudata azonban fokozatosan alakul ki bennünk, hiszen a születésünktől kezdve sokáig a szüleink, mások gondoskodnak rólunk, hordozzák terheinket, és viselnek felelősséget értünk. Erről viszonylag hamar és könnyen meg tudunk feledkezni, emiatt pedig elindulunk az önzés leejtőjén, amelyen nagyon kényelmesen, gyorsan lehet haladni, mert lefelé halad, de közben egyre inkább távolodik az igazi céljainktól. Az érettségünk, növekedésünk, fejlődésünk része, hogy az énünk mellett megfelelő nagyságban megjelenik a te, és az ő is. Amikor már nem az kerül előtérbe, hogy az én dolgom mindenképpen haladjon, hanem hogy a miénk jusson előre. Amikor kész leszek meghozni azt az áldozatot, hogy a saját dicsőségem építése helyett, mások sikerét segítsem elő, legyek velük együtt győztestárs.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy törődsz velem, fontos vagyok számodra, és a javamat keresed! Ez számomra az a példa, amely éltet és tettre késztet.

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!