2022. június 23., csütörtök

Napi felülről:

„A főkormányzók és a kormányzók igyekeztek ürügyet találni az ország ügyeinek intézésében arra, hogy bevádolhassák Dánielt. De nem sikerült semmiféle ürügyet vagy hibát találniuk, mert megbízható volt; sem hanyagságot, sem hibát nem lehetett találni nála.”

Dániel könyve 6. rész 5. vers*

Áldott csütörtököt, megbízható, hűséges és gondos odaszántságot kívánok a feladatainkhoz minden testvérem számára!

Attól, hogy mindig lesznek olyanok, akik örülni fognak annak, ha valamilyen hibát találhatnak bennünk, a munkánkban vagy a hozzáállásunkban, nem szabad, hogy eltorzuljon az egészséges gondolkodásunk, hitünk és önértékelésünk. Az ítélkező szemek, fülek és hangok arra akarnak terelni, hogy nekik próbáljunk megfelelni, miközben éppen azt figyelik, mikor lehet leértékelni minket. Ez egy veszélyes csapdahelyzet, amit még felismerni sem mindig egyértelmű. Nekünk első sorban nem mások elvárásaihoz kell igazodnunk, de még csak nem is a saját kényelmünkhöz, vagy érzéseinkhez, mert azok is könnyen becsaphatnak, hanem ahhoz az elhíváshoz, amire megszülettünk. Okkal, céllal, de szabad döntési lehetőséggel érkeztünk ebbe a világba. Minél hamarabb találunk rá a nekünk való életútra, arra az ösvényre, amely nem csak összevissza bolyong, hanem felfelé is tart, ha fárasztó is, de egyenes és becsületes, annál szilárdabb, nemesebb és boldogabb élet lesz a jutalmunk. Légy megbízható, akár látnak mások, akár nem! Légy hűséges és becsületes, azért hogy igaz ember maradj minden körülmények között! A hibáidat, tévedéseidet és bűneidet pedig minél hamarabb és gyorsabban rendezd el a mennyei Atyával, hogy feddhetetlen légy Jézus Krisztus által!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy benned találtam meg életem teljes és valós értelmét, célját és reménységét!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!