2022. június 1., szerda

Napi felülről:

„Minden munkátokat szívvel-lélekkel végezzétek, mint akik nem embereknek, hanem az Úrnak dolgoztok.”

Pál levele a kolosséiakhoz 3. rész 23. vers*

Áldott szerdát, júniust, a becsületesen, szívvel-lélekkel végzett munka örömét, gyümölcsét és áldását kívánom minden testvérem részére!

Akinek dolgozunk, annak vagyunk elkötelezve, attól várjuk a megbecsülést, és a fizetséget is. Ez lehet, hogy egyszerűen csak pénzügyi érdekből, kényszerűségből vagy megszokásból tesszük, de ennél sokkal több is történhet ezen keresztül. A legfontosabb kérdés tehát nem is az, hogy mennyiért végzünk el valamit, hanem az, hogy kinek, kiért és miért áldozunk oda időnk kincséből egy-egy szeletet? A munka akár kényszer, akár önként választott lehet bosszúság, vesződség és keserűség, de ugyanakkor lehet áldás, boldogságforrás és megtiszteltetés is egyben. Ez első sorban a saját hozzáállásunkon dől el. A szívvel-lélekkel végzett munka tényleg több energiát igényel, de sokkal többet is fog kamatozni. Amikor a feladatainkra úgy tekintünk, mint egy mestermunkánkra, egy művészi alkotásra, és a legszebbet, legjobbat akarjuk kiadni a kezünk közül, akkor a valódi emberség útján járunk. Ráadásul, ha emberektől kapunk munkabért, köszönetet mindezért, akkor is lehet úgy dolgozni, hogy a mennyei Atyának szolgálunk közben. Minden tettünk, szavunk és lépésünk az Isten országát építse, mert ez a legjobb befektetés, de a legboldogabb élet megteremtője is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy hozzád tartozhatom, neked szolgálhatok minden munkámmal, és tőled várhatom a legfontosabb megbecsülést is!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!