2022. augusztus 9., kedd

Napi felülről:

„Mi pedig gyakoroljuk a szeretetet, mert az Isten már korábban megszeretett minket!”

János első levele 4. rész 19. vers*

Áldott keddet, a szeretet mindennapi megélését, erejét és szabadságát kívánom minden testvérem részére!

Minden megváltozhat körülöttünk, mi magunk is kerülhetünk sokféle élethelyzetbe, de a szeretet megélése, szüksége és fontossága akkor sem lesz kisebb semmivel. A szeretetet gyakorolni, azzal kelni és feküdni, abban járni és pihenni az élet lényege. Igazából ott az élet, ahol a szeretetet működik. A szeretet viszont nem velem kezdődött, hanem a teremtő Istennel. Mind kezdetben, mind Jézus Krisztusban megmutatta, bebizonyította adakozó, nagylelkű és áldozatkész szeretetét. Ez a forrás, ami a mennyből fakadt és éltet azóta is minden embert, aki rátalált és fogyaszt belőle. Ne az legyen a legnagyobb problémám, hogy mennyire önzők, gyűlölködők és kegyetlenek az emberek, hanem az, hogy én magam miként gyakorolhatnám jobbam, tisztábban a szeretetet feléjük, még akkor is, ha nem érdemlik meg. A szeretet nem azt a kérdést teszi fel, hogy megéri-e, hanem azt, hogy mivel tudok segíteni? Ennek a kérdésnek azonban komoly ára van, amit sokszor nem vagyunk hajlandóak vagy nem is akarunk megfizetni. Ennek az értékét előlegezte meg számunkra a mennyei Atya szeretete, amiből bőségesen és bátran lehet igényelni a hétköznapok szeretetéhes és szűkös világához.

Mennyei Atyám, még felfogni is nehéz azt a szeretetet, amellyel lehajoltál hozzám! Köszönöm, hogy arra bátorítasz, bíztatsz, hogy félelem és aggodalom nélkül szeressek minden körülmény között és ellenére, mert ez az élet, amire születtem!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!