2021. november 14., vasárnap

Napi felülről:

Ezért minden körülmények között bátran tekintünk előre. Hiszen tudjuk, hogy amíg ebben a földi testben élünk, távol vagyunk az Úrtól. A benne való hitünk és bizalmunk által élünk, nem pedig ahhoz igazodva, amit a szemünkkel látunk.

Pál második levele a korinthusiakhoz 5. rész 6-7. vers*

Áldott vasárnapot, gyógyulást, megerősödést, megújulást és rendíthetetlen bizalmat kívánok minden testvérem életében!

Mivel jelenleg a Teremtőt nem a szemeddel látod, nem a füleddel hallod, és nem a kezeddel tapinthatod ki, hanem a szíved hite által érheted el, tapasztalhatod meg igazságát, ezért soha nem elég, ha csupán az érzékszerveidre támaszkodsz gondolkodásod, döntéseid és tetteid során. Az, hogy félelem és rettegés nélkül bátran tekints előre, az nem a körülmények eltagadásából vagy elferdítéséből táplálkozhat, hanem pont a teljes valóság megismeréséből. Nem az a bölcsesség, ha Istennel nem számolva tervezel és építkezel, hanem az, ha attól tanulsz, aki mindent ismer. Nem az biztosít boldog és teljes életet, ha másokat megelőzöl és többre viszed, mint ők, hanem az, ha a mennyei Atyánál megtalálod az otthonod, és az ő jó terveihez igazodva élsz naponta. Isten országa nem egy kirakat, amit kellemes nézegetni, és vágyakozni utána, hanem az életed kiteljesedése, amelyre te is meghívást kaptál Krisztus Jézusban. Ezért a csüggedés helyett, vedd észre, hány jó szó, bátorító bíztatás, szeretetből fakadó tett vár még rád, mert ez a felfelé vezető utad!

Mennyei Atyám, tudom, hogy még nem láthatlak, úgy, ahogyan majd egyszer, de addig is a benned való hitben élek, neked engedelmeskedek, hogy ezeken keresztül is láthatóvá legyen a láthatatlan!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!