2021. március 25., csütörtök

“Ne bosszankodj föl lelkedben hirtelen, mert a bosszankodás az ostobák szívében tanyázik.”
A prédikátor könyve 7.rész 9. vers*

Áldott szerdát, minden nehézség közepette is békességben megőrzött szívet és reménységben megerősödő lelket kívánok minden testvéremnek!

A váratlan és kellemetlen helyzetekre való válaszunk és reagálásunk minden esetben tükröt állítanak elénk, hogy mi minden tanyázik a szívünkben, hiszen ezek az esetek hirtelensége nem engedi, hogy a a „jó” magaviseletünk időben becsukja az ajtót a mélybe rejlő indulatok előtt. Ilyenkor kitörő vulkánként beindul a kiabálás, káromkodás, hangos és durva hibáztatás, bosszankodás és a féktelen düh. A hirtelen felindulásból elkövetett megalázás, sértegetés, átkok és tettek oka nem egy másik személy vagy helyzet, hanem a lelkünk meg nem békélt mélységei, a sötétben rejtegetett önigazságunk. Itt nem az a kérdés, hogy ki a hibás, mert mások figyelmetlensége, hanyagsága vagy bűne nem szolgálhat mentségként a szívünkbe befészkelt és megtűrt gonoszra, pedig de kényelmes ezzel áltatni magunkat. A mennyei Atyának nem az a terve, hogy még ügyesebben tudjuk felügyelni az indulatainkat, hanem, az hogy az ostoba szívünk helyett a felülről való bölcsesség uralkodjon bennünk, hogy a tőle tanult alázat és szelídség legyen a mindennapi lakótársunk.

Uram, köszönöm, hogy te a békesség, megbocsátás és szeretet Lelkét küldet el hozzánk, hogy bennünk és velünk éljen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!