2021. december 14., kedd

Napi felülről:

„Adjatok, és akkor nektek is adni fognak! Bőségesen kaptok majd, többet, mint gondolnátok! Olyan sokat öntenek a kezetekbe, hogy nem is bírjátok el, sőt az öletekbe ömlik majd. Mert amilyen mérték szerint adtok másoknak, ti is ugyanolyan mérték szerint fogtok kapni.”

Lukács evangéliuma 6. rész 38. vers*

Áldott keddet, a szeretet nagylelkűségét, a megajándékozottság örömét, és hálás szívet kívánok minden testvérem részére!

Tudjuk, hogy jó adni, ajándékozni, mégsem megy olyan egyszerűen ennek a kivitelezése. Az első akadály a „nincs elég” lakat. Ez képes pillanatok alatt lezárni az adakozás, segítés nyitott ajtóit. Logikus, megmagyarázható, és védhető ennek gyors bevetése, hiszen saját szükségeink, igényeink előrébb valóak minden másnál, ráadásul a személyes határainkat igenis védeni kell. Ezzel csak az a probléma, hogy akkor is készek vagyunk használni, ha bőven van, ha több van, mint ami kellene, ennek ellenére még szebbet, még jobbat akarunk. A másik zár a „nem fontos” retesz. Ezt talán kevésbé tudatosan, de annál gyakrabban használjuk, hogy képesek legyünk összpontosítani a sürgős, érdemi feladatainkra, ahelyett, hogy másokra figyelnénk. Miközben Jézus Krisztus köztünk élt a földön, az ő szívéből hiányzott a „nincs elég”, vagy a „nem fontos” lakat, pedig a tanítványai többször is szerették volna használni ezeket. Nagylelkűen, irgalommal és szeretettel adta önmagát értünk, hogy ez az indulat a lelkünkben is otthont tudjon találni, hogy vele együtt a felmagasztalást is átélhessük majd. A szeretet ajándékozásra született, ha nem ebben él és növekszik, akkor meghidegül és elvész.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megmutattad, mint jelent bőkezűen, jókedvvel és szeretettel adni, ajándékozni és segíteni!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!