2021. augusztus 24., kedd

Napi felülről:

Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr!

Jeremiás könyve 9. rész 22-23. vers*

Áldott keddet, Isten igaz ismeretét, a szeretet erejét és az alázatos bölcsesség gazdagságát kívánom minden testvéremnek!

A panaszkodás patakja ritkán szárad ki, mert többféle forrás táplálja. Az elégedetlenség, önsajnálat, és irigység elégséges utánpótlást biztosít, hogy naponta legyen benne elég kesergés. A dicsekvés és büszkeség kertjéért azonban legtöbbször keményen meg kell küzdenünk magunkkal és a környezetünkkel is, hiszen csak így leszünk képesek eredményeket elérni, másoknál jobbá válni vagy győzelmeket felmutatni. Nagyszerű érzés, ha vannak, akik megcsodálhatják sikerünk gyümölcseit, kiválóságunk értékeit, de ezeket folyamatosan fenntartani különleges kihívás, ezért természetes, hogy sokszor mások dicsőségének fényében is részt veszünk, eggyé válunk az eredményükkel, a magunkénak érezzük a diadalukat bár csak szurkolók vagyunk. A mennyei Atya egy olyan lehetőséggel ajándékozott meg bennünket, ahol a dicsekvés, a siker és a büszkeség mind-mind a megfelelő helyére kerül, és nem eltorzítja, megszédíti vagy tönkreteszi a lelkünket, hanem megtisztítja, megerősíti, és maradandó örömmel tölti be. Megismerni, megérteni és együtt küzdeni Isten szeretetével, jóságával és igazságával a maradandó győzelem kulcsa, ami még a panaszkodás árját is képes kiszárítani.

Atyám, köszönöm, hogy dicsőségedet nem csak megosztottad velünk, hanem arra is tanítasz, hogy veled hogyan leszünk valódi győztesek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!