2021. augusztus 13., péntek

Napi felülről:

A csüggedőnek mindig rossz napja van, a jókedvűnek pedig mindig ünnepe.

Példabeszédek könyve 15. rész 15. vers*

Áldott pénteket, a hálás és reménységgel telt szív ünnepét kívánom minden testvéremnek!

Legtöbb napunkat nem a körülmények vagy mások viselkedése teszi szegényé vagy keserűvé, hanem a saját gondolkodásunk és hozzáállásunk az élethez. Mások álmait, sikereit irigyeljük, és közben vesztesnek érezzük magunkat és a sors igazságtalanságának, hogy nekünk kevesebb jut a jóból. A boldogságunk és örömünk igazi forrása nem az, hogy másokat legyőzünk, megelőzünk vagy föléjük kerekedünk, hanem a mindennapok csodáinak ünneplése. Hány ezer sportoló készült az olimpiára egy-egy versenyszámban, de csak néhány jutott be a legjobbak közé, és végül csak egy győztest hirdettek ki. Ezek fantasztikus sikerek, ami mögött hosszú évek lemondása és felkészülése állt, de mi van a többiekkel, akik sokadikak a sorban, és szintén beleadtak mindent, de az éppen ennyire volt elég? Mi van a dobogón túl, mögötte és alatta? A mindennapok küzdelme és lehetőségei! Amíg ajándéknak tekintjük a kapott időnket, amíg felfedezzük a közös öröm jó izét, addig még szurkolóként is ünnep lesz mások győzelme, és nem lesznek szerencsétlen napjaink, legfeljebb csak nehezebbek. A mennyei Atya a reménység Istene. Soha nem a csüggedést, elkeseredést és panaszkodást támogatja és táplálja, hanem az élet ünnepét, amit Jézusban most és mindörökre el is készített számunkra.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert ünneplésre hívtál meg! Az eltökélt, becsületes munka, a lehetőségeink megragadásának, betöltésének és a tiszta szívű tekintet örömére.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!